Bildiğimiz gibi Jamaika romu , 1749’da Appleton Estate’in kurulmasıyla başladı, Jamaika İspanyol yönetiminden sonra İngiliz sömürgesi haline geldiğinde 1665 yılına kadar uzanan bir sitede. Ülke kısa bir süre sonra 19. yüzyılın sonlarında 100’den fazla çalışma fabrikasının kurulduğu noktaya kadar rom üretim merkezi haline geldi.
Bugün, Jamaika dünyadaki mil başına en fazla rom bara sahiptir ve romunun ünü ve standardı haklı olarak kabul edilmektedir.
Jamaikalı rom, rom endüstrisinde ortak bir özellik olmayan üretimini çevreleyen katı mevzuat nedeniyle de ilginçtir. Bunun nedeni, hükümetin tüm sanayi üretimini denetlemesi ve kendisini yasal olarak Jamaikalı olarak adlandıran bir romun orada yapılmasını sağlamasıdır. Jamaika hükümeti, ülkesinin romunun her ihracatını da belgelendiriyor ve Jamaika rumları için kullanılan pekmezi, özel fabrikalara satılmadan önce özel mülkiyete ait birkaç değirmenciyle ortaklaşa üretiyor. Damıtma tesislerinin şeker gibi başka bir maddenin% 2.5’ini romlarına ekleyebileceği Karayipler yasası, ekstra lezzet katmayı amaçlayan Jamaika’da hala geçerlidir.
Rom şişeleri üzerindeki yaş beyanlarının doğruluğu da Jamaika’da katıdır, bu nedenle ifade edilen yaştaki genç rumlar, standartlarına göre titiz olmayabilirler, diğer ülkelerden daha eski rumlardan daha pahalıya mal olabilirler. Jamaika hükümeti içki fabrikalarında yaşlanan tek tek varilleri takip ettiği için bu konulardaki doğruluk korunmaktadır, bu nedenle bir şişedeki yaş bildirimi yaş ortalamasından ziyade içindeki en genç ruhu yansıtır.
Jamaica’da üretilen rumların genel adıdır.